BALIKESİR / KARESİ - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

....
1.SAKARYA MAH. MERKEZ SK. NO 12 İÇ KAPI NO 2 KARESİ / BALIKESİR
Vizyon
Biz; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Milli Eğitimin genel amaç ve ilkelerine bağlı, Ülkemizin ihtiyaçlarına uygun sağlık hizmeti alanlarının gerektirdiği niteliklere sahip, Sağlıkta teknik insan gücü yetiştirmenin yanında,bir yüksek öğretime ve hayata hazırlamak için varız.
Bilgi ve sevgi arıyorsanız, Önce sağlık diyorsanız, İşte BİZ burdayız!
Başarılar
Okulumuz üniversiteye yerleşim oranında, meslek liseleri arasında ilimizde üst sıralarda yer almaktadır. KPSS puanına göre kadrolara yerleşimde ise her dönemde pek çok mezunumuz atanmaktadır.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
08:30 ile 17:15
Ulaşım
Toplu Taşıma Merkezinden K-1 ve K-2 no´lu belediye otobüsleri ve taksi dolmuşlarla 15 dakikada bir olmak üzere okulumuzun önündeki caddeden geçmektedir.
Okulumuzda düzenli olarak öğrenci servis hizmeti mevcuttur.
1.Sakarya Mahallesi Merkez Sokak No:12 Karesi/Balıkesir
Okulumuz Balıkesir Karesi İlçesi 1´inci Sakarya Mahallesinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuza 2020 yılında Anadolu Teknik Programı Sağlık Hizmetleri Alanında 1 sınıfta sınav sonucuna göre 30, Anadolu Meslek Programı Sağlık Hizmetleri alanında 5 sınıfta sınavsız 172 öğrenci olmak üzere toplam 202 öğrenci alınmıştır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2020 yılı kayıtlarına göre 9.sınıfa sınavla alınan öğrencilerde taban puan; 363,2038 dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2019-2020 Öğretim Yılı mezunlarımızdan 16 öğrenci lisans düzeyinde, 50 öğrenci ise ön lisans düzeyinde yüksek okul kazanmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Lisans düzeyinde toplamda yüzde 17, önlisansta yüzde 32, toplam öğrenci sayısında yüzde 42 öğrencimiz bir yüksek okula yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz İl düzeyinde her yıl düzenlenen okullar arası müsabakalara katılmaktadır. İl düzeyinde başarılı olunması halinde iller arası yarışmalara da katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Her alan tarafından sağlıkla ilgili önemli gün ve haftalarda çalışmalar yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz Bakanlığımızca ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen projelere katılmaktadır.
Ortak proje faaliyetlerine katılınmıştır.